2018 Anne Sağlığı Değerlendirme Toplantısı…
22 Şubat 2019

İlimizde anne ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programları sürdürmek ve ölüme neden olan durumları tespit ederek, çözüme yönelik yeni programları hayata geçirmek ve 2018 yılında meydana gelen anne ölümlerini değerlendirmek amacı ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü 2018 yılı Anne sağlığı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri, Kamu ve Özel Hastanelerdeki Kadın Doğum Uzmanları ve İlçe Sağlık Müdürleri, İlçe Hastaneleri Başhekimleri, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Evren BÜYÜKFIRAT, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Muhammed Erdal SAK, Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Salih AYDIN, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Asistanları, Anestezi ve Reanimasyon Öğretim Üyeleri ve Asistanları katıldı. İnteraktif ortamda yapılan toplantıda Halk Sağlığı Başkanlığı ÇEKÜS Birim Sorumlusu Mesut HAMİDANOĞLU tarafından 2018 yılı genel değerlendirme ve 2018 yılı anne ölümleri değerlendirme sunumu 2019 yılı için kadın sağlığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik kararlar alındı.

• 2019-anneömlümleri (1).JPG
  • 2019-anneömlümleri (2).JPG